2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Verslo kryptis – Kinija

Sparčiausiai pasaulyje auganti Kinijos ekonomika su didžiausia pasaulyje rinka, nuolat augančia perkamąja galia ir vartotojų poreikiais vis labiau domina ir Lietuvos verslininkus. Kinijos rinkos teikiamos galimybė lietuviškam produktui ar paslaugoms yra neribotos, tačiau Lietuvos verslas vis dar pasyviai veikia šioje rinkoje. Kinija Lietuvos verslui gali būti įdomi ne tik dėl didžiulės rinkos, bet ir dėl vis stiprėjančios Kinijos ekonomikos ekspansijos visame pasaulyje. Noras pritraukti kinų investicijas į regioną verčia skubiai ieškoti verslo partnerių, lanksčių ir efektyvių kooperacijos galimybių bei formų.

Tačiau verta susimąstyti ar esame tam pasirengę? Ar žinome elementariausius kinų bendravimo kultūros ypatumus, gebame užmegzti kontaktą ir prisistatyti? Kinų bendravimo kultūra taip pat kaip ir verslo kultūra yra savita ir sudėtinga, todėl siekiant plėtoti verslo ryšius Kinijoje yra būtina turėti nemenką pradinių žinių bagažą.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas siekdamas paskatinti verslo internacionalizavimo kompetencijas Klaipėdos regione, organizuoja kinų verslo kalbos ir kultūros kursus verslininkams, siekiantiems užmegzti verslo kontaktus ar kurti verslą Kinijoje.

Kursų trukmė: 1 mėn.
Kursų intensyvumas: 1 kartą per savaitę.
Kursų vieta: KMTP posėdžių salė.
Kursų kaina: 500 Lt + PVM.

Kursus skaito lektorius Julius Vaitkevičius

Julius Vaitkevičius yra VšĮ Kinų kultūros centras, kinų kalbos dėstytojas, kinų filosofijos magistro laipsnį apgynęs Nakino universitete Kinijoje. Lektorius yra sukaupęs didelę kinų kalbos mokymo patirtį vertėjauja oficialioms bei verslo delegacijoms iš Kinijos.

Teorinė kursų apimtis

Kalbos dalis: Kinų šnekamosios kalbos garsai (pinyin), penki tonai, jų tarimas ir mokymosi technika. Pagrindiniai, dažniausiai kalboje vartojami žodžiai, pasisveikinimas, prisistatymas, norų ir pageidavimų išreiškimas, paprastų klausimų ir atsakymų uždavimas. Kinų kalbos rašto pradmenys, pamatiniai brūkšniai, radikalai, hieroglifų sandara. Kalbos paskaitos bus seminaro pobūdžio, taip pat bus būtinas savarankiškas darbas namie.
Kultūros dalis: Įvadas į kinų kultūrą, pažintis su "kiniško mąstymo" ypatybėmis ir jos sąsajos su Konfucionizmu bei Daoizmu.

Papildoma informacija bei registracija į kursus:

tel.: (8 46) 310 461, 8 673 85113, el. paštu: info@kmtp.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą