2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Klaipėdiečių robotas - Europos čempionas

Lietuvių komandos robotas vardu "Master of disastor" vakar tapo Europos čempionu. Austrijoje vykusiame "RobotChallenge" robotų konstruktorių čempionate Standart Sumo rungtyje lietuvių komandos lyderio Vitalij Rodnov valdomas robotas užėmė pirmąją vietą.

Neatsiliko ir kiti komandos nariai. Mini Sumo rungtyje antrą vietą iškovojo Oleg Lyan robotas "Raizo", o trečiąją - Egidijaus Vedeikio robotas "Sprinter". Šios rungties pirmoji vieta atiteko - austrui.
Ne mažiau sėkminga klaipėdiečiams buvo ir pirmoji čempionato diena. Šeštadienį robotų slalomo "Linefollower" rungtyje V. Rodnov užėmė antrąją, o "Humanoid Sprint" -trečiąją vietas.

Austrijos sostinėje - Vienoje, šį savaitgalį vyko didžiausios pasaulyje pačių sukonstruotų mobilių robotų "RobotChallenge" varžybos. Renginyje rungėsi daugiau kaip 600 robotų tarp kiurių ir "Rodman robotics" klubo iš Klaipėdos sukonstruoti robotai.

Vienoje vykusiame renginyje Lietuvai atstovavo klaipėdiečių komanda, sudaryta iš 14 žmonių, o čempionate rungėsi apie dvi dešimtis lietuvių atsivežtų robotų. Daugiausia dalyvių buvo iš Turkijos, Austrijos bei Lenkijos.

Nuo 2008 metų pradėtos rengti Baltijos šalių "Baltic Robot Sumo" robotų varžybos, kuriose rungiasi dalyviai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Pirmasis Baltijos šalių čempionatas įvyko Rygoje, vėliau Taline, trečiasis - Klaipėdoje. Klaipėdoje vykusiame čempionate užfiksuotas didžiausias dalyvių skaičius iš visų anksčiau vykusių čempionatų - net 70 robotų.

Simona Žimkutė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą